Kompetanseprogram for hold og slakt av haredyr

Kompetanseprogram for hold og slakt av haredyr

Ca 2 ganger i året arrangerer vi kurset "Kompetanseprogram for hold og slakt av haredyr", som er godkjent av Mattilsynet. Etter å ha gjennomført kurset og bestått sluttprøven, vil du få den formelle kompetansen som kreves i animaliehygieneforskriften § 10.

Kursplan

  • Dag 1, kl 10:00-17:30
  • Dag 2, kl 09:00-16:00
  • Kursinnhold
    • Hold, fôring og stell
    • Normal anatomi, fysiologi og atferd
    • Unormal atferd og patologiske forandringer  
    • Korrekte metoder for håndtering, bedøvelse og avliving av dyr
    • Slaktebehandling og hygiene ved håndtering, lagring og transport mv. av kjøtt
    • Bestemmelser om dyrevern og næringsmiddelhygiene og administrative forhold
    • Omvisning og demonstrasjon i slakteriet
    • Omvisning i kaninfjøset på gården
    • Avsluttende prøve
  • Forhåndskrav
    • Gjennomføre e-læringskurs fra Animalia (Hygieneopplæring – fjørfe, eller Hygiene opplæring – kjøtt) med tilhørende sluttprøve og kursbevis. Mer informasjon kommer etter påmelding.
  • Påmeldingsfrist: 1. mai
  • Min/maks deltakere: 2-10
  • Pris: 11 999,- (11 279,- til Høgaunet gård og 720,- for kurset hos Animalia)

Vi anbefaler alle om å kontakte din lokale kommune, Innovasjon Norge og/eller Kompetansenettverk for lokalmat for å finne støtteordninger til å delta på kurset.

Under kan du melde din interesse for kurset. Når vi har fått 5-6 som er interessert, setter vi en dato og sender ut bindende påmelding.