Høna og egget

Høna og egget fra Høgaunet gårdHøna og egget er vårt unike abonnement på egg! Du kan tegne deg som abonnement fra mai 2022, og abonnementet varer ut mai 2023. 

Årshjul

I slutten av mai ankommer hønene gården. Normalt vil de da flytte rett ut i eggmobilene på beitet, men noen år vil det være restriksjoner fra Mattilsynet på å ha hønene ute. Disse blir som regel løftet i løpet av mai/juni. Vi har en god plan B dersom det ikke er mulig å flytte ut med en gang de kommer.

I løpet av juni begynner eggleggingen. De første eggene vil være av mindre størrelse enn de du får i butikken. Det er fordi høna legger egg av mindre størrelse i starten. Eggene blir større etter hvert. På denne måten vil du få være en del av det naturlige eggleggingsforløpet til din høne. Fra august vil eggene normalt være medium til large. Om vinteren kan det hende at størrelsen går litt ned, men dette vil variere fra år til år.

I løpet av sommeren vil vi ha noen økter med fotografering av hønene, slik at du kan få portrettbildet ditt når du henter eggene dine i august.

På høsten, når været tilsier det, vil hønene flytte inn i drivhuset på gården. Her har de god plass til å utfolde seg og vi jobber for å stimulere til naturlig dyreadferd også her. Med en gang de flytter inn i drivhuset får de hakke løs på restene av årets grønnsaksproduksjon. Så legger vi inn et godt lag med strø og halm som hønene kan bruke vinteren på å gjøre om til kompostjord, som igjen kan brukes i senere grønnsaksproduksjon.

På våren kommer det nye høner som flytter rett ut i eggmobilnene på åkeren. Den gamle flokken bor i drivhuset (med god lufting) inntil de nye hønene begynner å legge egg. Da slaktes de gamle hønene i vårt eget gårdsslakteri. Alle som har bestilt en egen høne i flokken vår, kan i løpet av juni hente sin gryteklare høne.

Hentepunkt for egg

Alle som bestiller en høne i flokken vår vil få et eget kundenummer. Nummeret får du tilsendt på e-post. Når du henter ditt månedlige brett med egg, sender du samtidig en sms til oss med kundenummeret ditt. På denne måten har du en logg for når du har hentet egg, samtidig som at vi kan registrere dette i vårt system. I 2022/2023 tilbyr vi henting på følgende steder:

  • På gården - I selvbetjent kjøleskap, når som helst på døgnet. Eller i gårdsbutikken når den er åpen. 
  • På Reko-Trondheim - utlvering annenhver torsdag (i partallsuker) på parkeringsplass P3 på høyresiden av Ikea.
  • Andre løsninger? - Hvis dere er 10 kunder eller flere som ønsker å gå sammen om et nytt hentepunkt mellom Trondheim og Levanger, så ordner vi gjerne et eget opplegg for dere. Det kan f. eks. være at mange i et nabolag ønsker å bestille sammen. Da vil vi kunne levere hjem til en av dere, slik at resten av naboene kan hente egg hos dere.

Det er litt færre utleveringspunkt i denne andre runden med Høna og egget. Tiden blir mer og mer verdifull, og vi rekker dessverre ikke alt som vi gjerne skulle ønske. Har du spørsmål om utleveringen så er det bare å ta kontakt. Vi ønsker å være fleksible for å finne gode løsninger, så langt det lar seg gjøre.

Pris

Høna og egget vil fra juni 2022 betales månedlig, med superenkel abonnementsbetaling i Vipps, eller med faktura og mulighet for avtalegiro. Prisen vil kunne variere litt gjennom året, ettersom kostnadene for kraftfôr og transport for tiden er veldig utforutsigbar. Prisendringene skal kun dekke kostnadsendringer. Som abonnent får du en liten rabbat per brett med egg og samtidig gleden av å følge høna gjennom året. Vi har ikke noen bindingstid på abonnementet, så hvis prisendringene blir utfordrende kan du når som helst velge å hoppe av abonnemetet, men vi håper at alle vil bli med gjennom hele året som kommer. Med dagens kostnadsbilde vil abonnementet koste 85,- i juni og juli når eggene er små, og deretter 129,-.

  • 30 egg (ett brett) i måneden – i 12 måneder.
  • Et unikt portrettbilde
  • Og en gryteklar høne når året er omme, hvis du ønsker det (forutsetter at du har vært abonnent hele året)

Føste brett hentes i juni. Siste brett hentes mai året etter.

Bestilling er nå stengt, men vil åpne opp igjen i mai 2023

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.