Søk i blogg

Mors kaningryte - kanin bakt i ovn

Ca 4 porsjoner

1 grytestykket kanin
1 liter kulturmelk
Smør til steking
2 ss paprikapulver
1,5 ss spisskummen
1 ss garam masala
salt og pepper etter smak
3 store gulrøtter i staver
5-6 mellomstore poteter i båter
3-4 pastinakker i staver
1 stor løk
Legg kaninstykkene i kulturmelk natten over i kjøleskap. Dekk til med lokk. Dagen etter tar du opp kjøttbitene og tørker av kulturmelken, enten ved bruk av hendene eller kjøkkenpapir.

Sett stekeovnen på 130 grader. Brun kjøttbitene i smør i en stekepanne og legg dem i ei gryte som kan stå i stekeovn. Viktig at gryta har lokk som også kan i ovnen. Hell deretter vann i stekepanna for å få med all den gode smaken og ha dette pluss evt. mer vann i gryta til kjøttet er dekket. Tilsett krydder. Sett dette på ei plate så vannet akkurat koker. Mens du venter på dette, skjærer du grønnsakene og har dem i gryta også.

Når vannet koker, setter du hele gryta med lokket på, inn i stekovnen. La den stå der og puttre i halvannen time. Når kjøttet løsner fra benet er gryta ferdig.

Serveres evt. med frisk salat og/eller godt brød.

Relaterte produkter

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.