Kanin-tikka masala
ca 3-4 porsjoner
Marinade
- 2 ts paprikapulver
- 1 ts chilipulve
- 2 ss garam masala
- ¼ ts tandori-krydder
- 1 ½ ts sitronsaft
- 4 hvitløksfedd, grovhakket
- 5 cm frisk ingefær, grovhakket
- En liten neve korianderblader, hakket
- 2,5 dl tykk yoghurt naturell (vi bruker tyrkisk yoghurt)
- ca 1 kg stykket kanin
Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin til en jevn masse, eller finhakk hvitløk, ingefær og koriander og bland sammen med resten av ingrediensene. Bland kaninen og marinaden i en bolle, dekk over og sett den i kjøleskapet over natten. Legg alt innholdet fra bollen i en stekepose, leirgryte eller lignende og stek i ovnen i 1,5 til 2 timer på 120 grader.
Saus/masala
- 1 ss olje
- 1 løk, finhakket
- 2 kardemommekapsler
- 2 hvitløksfedd, knust
- 400 g hakkede tomater på boks
- ¼ ts malt kanel
- 1 ss garam masala
- ½ ts chilipulver
- 1 ts mykt brunt sukker
- 3 dl fløte
- 1 ss malte mandler
- 1 ss hakket korianderblader
Varm oljen i en tykkbunnet kjele på lav varme. Tilsett løken og kardemommekapslene og stek til løken er myk og begynner å bli gyllen. Ha i hvitløken i kjelen og stek i 1 minutt, så tilsetter du tomatene og koker til massen er tykk (vi gjør dette ofte mens kaninen steker og kan derfor gjerne la det småkoke i 45 minutter++. Husk å rør innimellom). Tilsett kanel, garam masala, chili og sukker i kjelen og kok i 1 minutt. Rør inn fløten og mandlene og la det småkoke i 5 minutter. Pynt med hakket koriander.
Server med ris, nanbrød, salat og hva du ellers måtte ønske.