Kaninramen
4 porsjoner
Oppskriften vi brukte for dette bildet finner du her: https://www.justonecookbook.com/homemade-chashu-miso-ramen/. Den er for deg som ønsker å bruke tid, koke egen kraft, lage egen kjøttdeig og virkelig gå autentisk tilverks. (Bytt selvfølgelig ut alt kjøtt i oppskriften med kaninkjøtt.) En mer lettvint, men også nydelig variant av ramen er denne:
- 2-4 kaninsadler
- 1⁄2 ts salt
- 1⁄4 ts pepper
- 1 ss margarin til steking
- 2 ss chilipasta (sambal oelek)
Kraft:
- 2 stk finhakket rød chili
- 3 båter finhakket hvitløk
- 1 ss olje til steking
- 11⁄2 l vann med 3 buljongterninger (kylling eller grønnsakbuljong)
- 1 stk stjerneanis
- 1⁄2 stk sitrongress ,delt i to
- 2 ss revet frisk ingefær
- 2 ss soyabønnepasta (misopaste)
Tilbehør:
- 4 stk egg
- 160 g eggnudler (uten krydder)
- 2 stk i tynne strimler gulrot
- 4 stk finsnittet vårløk
- 2 ss finhakket frisk koriander
1. Fres chili og hvitløk i en varm kjele med olje. Ha i buljongvann, stjerneanis, sitrongress, revet ingefær og soyabønnepasta. Kok opp, skru ned varmen og la kraften trekke mens du forbereder resten.
2. Kok egg i en kjele med vann. Ta tiden fra vannet begynner å koke, 6-8 minutter for et «smilende» egg. Avkjøl i rennende kaldt vann. Skrell eggene og del dem i to.
3. Kok nudler så vidt møre i en stor kjele med vann etter anvisning på pakken, ca. 4 minutter. Hell av kokevannet.
4. Bein ut kaninsadlene og krydre filetene med salt og pepper. Ha margarin i en varm stekepanne. Når margarinen slutter å bruse, legg kjøttet i pannen og brun dem i 2 minutter på hver side.
5. Etterstek på lav varme under lokk i ca. 3 minutter. Pensle med chilipasta, skru av varmen og la filetene hvile et par minutter før du skjærer dem i skiver.
6. Fordel nudler i porsjonsskåler. Legg kaninfilet i skiver, to halve egg, litt gulrot i strimler og finhakket vårløk i hver skål. Hell kraft over i skålene og dryss over finhakket frisk koriander