God mat fra god jord! - regenerativt landbruk

God mat fra god jord!

Vi ønsker å være en del av løsningen midt i de store klimautfordringene kloden vår står i. Vi vil lage god mat fra god jord! Dette mener vi kan gjøres gjennom «regenerativt landbruk». For mange er denne måten å drive på langt «utenfor boksen» for det bryter med hvordan landbruket har vært drevet i lang, lang tid. Vi oppfordrer alle vi møter til å bli nysgjerrige på dette og anbefaler følgende dokumentarfilmer og serier: «kiss the ground» (de har også egen nettside), «The biggest little farm» og «Farm rebellion».

Folka på gården

Andrea og Lars Bjarte driver gården. Sammen har vi med oss svigermor og svigerfar som bidrar aktivt med stort og smått. Andrea brenner for å ta vare på alle ressursene som vokser rundt oss og er nøyaktig, kjapp og dyktig i ren sone i slakteriet. Lars Bjarte er bygutten som har blitt fulltidsbonde. Han elsker å lære om regenerativt landbruk og prøve det ut i praksis på gården.

Munkeby, Levanger

«Jeg vet en by ved fjorden, et vakkert lite sted...» Levanger er en landbrukskommune nord i Trøndelag. Høgaunet gård ligger nederst i Munkebygrenda og har gårdstunet midt i smørøyet av åkrene våre. Fra oss er det ikke langt til hverken Munkebyosten laget av munkene i Mariaklosteret, Munkeby herberge, potetbua, eller om du sykler litt lenger; Halsankjøtt. (linker og kart)

Småskala landbruk

Høgaunet gård er ikke særlig stor om vi sammenligner oss med landsgjennomsnittet. Men vi har tro på at både kvalitet, smak og miljøhensyn er lettere å optimalisere om man driver i litt mindre skala. God mat fra god jord!